Https slider not showing

  • This topic has 17 replies, 3 voices, and was last updated 1 month ago by Andre Flores.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)
  • Author
    Posts
  • #889745
    Trevor Baird
    Participant

    Hi i have looked for a solution to my issue which is I have just made my site secure with https.

    Now the slider will not show up saying in Firefox part of the site is insecure.

    I have tried clearing cookies and cache to no avail.

    https://motorcycleminds.org

    Is there a solution?

    #891916
    Adrian Ince
    Participant
    This reply has been marked as private.
    #892741
    Trevor Baird
    Participant

    Adrian Ince – I have not received a private reply, if that is what marked as private means?

    #894542
    Trevor Baird
    Participant

    Is there anybody there to reply.

    Do I need to source a different slider elsewhere as I pay for updates and support but no support is forthcoming.

    #894814
    Steve
    Keymaster

    Hello Trevor,

    As Adrian said in his answer the issue is the request
    http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.7/jquery.min.js?ver=1.7
    is loaded in a insecure context.
    It should be
    httpS://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.7/jquery.min.js?ver=1.7

    This is not an issue of Slider. There are several other scripts that do not work on your website.

    First of all try to update your theme if any update is available.
    Check theme files, find where this script loads and replace http with https.
    It should be in functions.php file I think.

    Let me know if it helps.

    Regards,
    Steve

    #895419
    Trevor Baird
    Participant

    Thanks Steve – Unfortunately I cannot find the suggestion in the functions.PHP

    #897131
    Trevor Baird
    Participant

    Well that has been a lot of help – so I have moved on and I am now using a different slider………………

    #898713
    Trevor Baird
    Participant

    And here I am back again, the slider is working again, I removed a Lightbox plug In to replace it with another one and it all started working.

    Still disappointed with the support here!

    #907346
    Mary Evans
    Participant

    Hello Trevor, thank you for solving the issue on your own and sharing your experience. Indeed, sometimes there can be incompatibilities with third-party plugins / themes, that can create issues. We recommend to keep MotoPress plugin updated to the latest version, since in case there is any issue, we can test it only with the latest plugin version.
    Could you also specify what exactly Lightbox plugin was not compatible with Slider, for us to test the issue locally?
    Thank you.

    Best Regard,
    Mary Evans

    #1049423
    Trevor Baird
    Participant

    Apologies Nearly a year later and only seeing this now. I can’t remember what the Lightbox plugin was at that time.

    However I am now back to the slider not working and a couple of other plugins on the home page.

    I don’t know but in may be outdated PHP website host was supposed to update it today and the site is running slow as well.

    #1049711
    Andre Flores
    Moderator

    Hello Trevor,

    The Slider should be compatible with the latest PHP version, however, the issue could have occurred after WordPress update to v. 5.6. Try downgrading the WordPress version temporary and checking whether it resolves the issue.

    Regards,
    Andre

    #1051212
    Trevor Baird
    Participant

    Hi Andre

    Many thanks for getting back to me.

    To cut a long story short – I deactivated all the plugins and then activated them.

    Everything worked as it should have until activating the Custom Twitter Feed.

    I reached out to the developer but in the meantime they updated the plugin in to Custom Twitter Feeds Pro Personal Version 1.12.1.

    I activated that and all is now well, apart from the slider now not showing title and date as I use the posts for the slider.

    I will hopefully work through it.

    Again many thanks for getting back to me.

    Cheers

    Trevor.B

    #1051456
    J. Davis
    Keymaster

    Hi Trevor,

    Thanks for sharing your experience. Could you specify the WordPress version installed on your site?

    best regards,
    J. Davis

    #1051462
    Trevor Baird
    Participant

    Hi

    The version of WordPress is 5.6

    However as mentioned the slider is now not showing title and date as I use the posts for the slider.

    It shows the style and not the macro text.

    This is the original slider which used to work fine

    If I create a new slider and insert text and style and use macro for the text content it will not show anything other than the background featured image.

    #1051482
    J. Davis
    Keymaster

    Hi Trevor,

    Thanks for your reply. At the moment the Slider plugin is not compatible with WordPress 5.6 and our developers are working to get this fixed as soon as possible. As a temporary solution, you may try downgrading WordPress. Do not forget to backup the site before down- or upgrade.

    best regards,
    J. Davis

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.